Posted by : Farid Casablancas April 15, 2011


Hehe.. Tadi ada seorang Blogger tanya aku camna nak buat Burung Twitter Terbang Merata-Rata,

*Auji Izra Sygku Dyla, sorry, farid pinjam nama jap :P

So, meh sini aku nak tunjukkan camna cara nak buat Burung Twitter Terbang Merata-Rata..


Copy Kod kat Bawah nie..
<script type="text/javascript" src="http://bloggerblogwidgets.googlecode.com/files/way2blogging.org-tripleflap.js"></script><script type="text/javascript">
var twitterAccount = "USERNAME TWITTER KORANG";
var tweetThisText = "TEKS KORANG";
tripleflapInit();
</script><noscript><span style="font-size:11px;">Flying Twitter Bird Widget By <a href="http://farid-casablancas.blogspot.com">Farid Casablancas</a></span></noscript>

Dan PASTEkan kat "Add a Gadget > HTML/Javascript" macam kat Bawah nie..


Lepas tu Tekan SAVE.. Siap !!

*TEKS KORANG* tu ubahkan dengan Dialog korang, Contoh "Jom Usha Blog Saya @ http://potpet.com" ..


P/S: Kalau korang meluat Burung tu asyik Follow korang, TEMBAK je !! :D

Senyum! ^_^

{ 16 Orang Doakan Farid Kaya... read them below or Comment }

  1. farid ... thanks sbb share tutorial nieh :)

    BalasPadam
  2. salam....

    farid saya tambah bilangan followers awak dgn jadi follower awak key..=)..
    and thanx tuk toturial burung terbang nie yerk....=)

    BalasPadam
  3. farid...nak tanya....tuk wat burung terbang tu kita wajib ada akaun twitter ker???

    BalasPadam
  4. @misz athiqah Wslm :) terima kasih sudi follow farid :) ye, kalau nak buat burung terbang camtu, memang wajib kena ada Twitter, kalau nak letak benda lain, farid kena Hack dulu lah kode tu :)

    BalasPadam
  5. cmne nak buad picture bergerak kat bwh 2...?

    BalasPadam
  6. @areten

    kalau nak buat picture bergerak2 macam kat bawah tu, kena guna Software lah.. :D

    BalasPadam
  7. awak2... sy buat burung nie terbang kt blog sy..
    and sy buat tutor skali..
    and dah kredit kt awk..
    jgn mrh ye..
    hehee.. tq... :)

    BalasPadam
  8. saya baru nk berjinak dlm dunia blgger nie..dan saya masih xtahu lagi mcm mna nk buat bgi blog saya nie ok

    BalasPadam
  9. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    http://asianbet77.com/

    BalasPadam

Welcome to My Blog

Instagram

Instagram

Followers

YouTube Channels



- Copyright © Farid Casablancas -